04.okt.2010 | 15:15

VARSKU: Permanente skader i forbindelse med laptop på fanget


SVAMPMØNSTER: Gutten satt time ut og time inn med dataen på fanget. Hans venstre ben bærer nå tydelig merke av dataspillingen. Foto: AP.

(Les mer om saken her)

Kom nettopp over denne saken på VG NETT om en gutt på 12år som hadde fått permanente skader i forbindelse med å ha laptopen på fanget , han har sittet opp til flere timer om dagen. Se nøye på det øverste bildet i artikkelen. Den tolv år gamle guttens venstre bein har permanente skader i huden. Årsaken er timesvis med dataspill på en bærbar maskin hver dag i flere måneder, skriver PA.

Professor og hudlege Cato Mørk advarer nå mot å ha laptopen på fanget,og flere leger anbefaler å ha noe mellom pcen og fanget ditt når du har den på fanget. Du får hva som kalles "Toasted skin syndrome" på engelsk. På norsk kalles fenomenet varme-erytem eller «erythema ab igne».

Jeg har selv fått lignende skader (ikke så ille som han på bilde ovenfor),men som jeg ikke har tenkt på kan ha hatt noe i forbindelse med pcen Streifet ikke tankene mine der og da. Vet det er ganske dumt å ikke ha noe mellom,men akkurat der og da tenker jeg ikke noe over det. Heretter skal jeg være flink å huske på pute !

En liten tur på pcen blir fort 1-2 timer,før jeg vet ordet har jeg glemt at jeg bør ha noe mellom meg og pcen. Enten en pute eller sånn man kan få kjøpt på IKEA,sånne pcputer. Eller kan man ta en tynt teppe(for pcen må få luft til vifta,ellers så kan den slå seg av når den blir for overopphetet,eller verste fall eksplodere i fanget ditt),.

Mørk sier det er individuelle forskjeller på hvor mye som skal til for at huden skal ta skade av varmeeksponeringen.

- Det er vanskelig å si på forhånd hvor mye som skal til. Man vet det ofte ikke før det har skjedd, sier Mørk.

 

Så det er dagens advarsel! Ha pcen enten på bordet,på en pute/pcpute,dyna di (hvis du sitter på rommet).


VG:Kilde //http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10041351

 

3 Kommentarer
Kjære deg som skal kommentere,før du kommenterer husk å fyll inn de nødvendige feltene rett under så jeg har muligheten å svare deg! Alle kommentarer som inneholder egenreklame("fin blogg,kommentere tilbake?<3" slettes med én gang!
HAR BYTTET BLOGGPLATTFORM,BLOGGER IKKE HER FRA LENGER! BESØK DEN NYE BLOGGEN HVIS DU LURER PÅ NOE!Iselin Kalstad:

Spøker du? Jeg har hatt pc i fange i mange timer, men det der har aldri skjedd meg.

04.okt.2010 | 15:39
URL: http://www.kalstad.blogg.no
Beauty By Ina - Makeup og alt mulig gøy!:

Sv; Tusen takk! :D <3

Jeg leste om det der på dagbladet.no i stad! :O Ja, jeg skal prøve å ha den andre steder fra nå av :O

04.okt.2010 | 16:22
URL: http://beautybyina.blogg.no
<3 Topt-Taekwondo-vidior ! <3:

Hehe, da vet jeg jo det :D

04.okt.2010 | 16:26
URL: http://topt.blogg.no/

Kommentér dette innlegg rett under!:

Navnet ditt?:
Husk meg?

E-postadresse: (publiseres ikke)

URL/Bloggadresse:

bloglovin
Din kommentar rett under:

Har byttet bloggplattform fra og med 26.desember 2010,blogger heretter fra wordpress.com,klikk på ikonet under for å komme til den nye bloggen!


Blogg.no leverer teknologien bak I Nina's verden♥ A blog about my life.Bloggen skrives av © Nina C.(min hverdag i bloggformat)og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Søk i bloggen

ninacg89@gmail.com
Venneforespørsel
Kort fortalt:Jeg blogger ikke lenger fra denne bloggen, har byttet til wordpress.com (http://inmystrangeworld.wordpress.com). Har denne bloggen for å linke til gamle innlegg pga blogg.no ikke har muligheten å ta med innleggene videre. Litt merkelig er det å ikke blogge her lenger,men ny start og nye muligheter er å finne på wordpress.com(anbefales!) Takk for all besøk på denne bloggen her! Håper jeg ser dere på min nåværende blogg!MenyBESKJED FRA BLOGGEREN!SE HIT!! Blogger nå kun fra wordpress.com(f.o.m 26.des 2010). Håper dere følger meg videre på min "nye" blogg(klikk her for å komme til wordpress bloggen min!).

Har link i sidemenyene og de nyeste innleggene mine! Takk for følge på denne bloggen!

Besøk gjerne disse bloggene!:

hits