10.des.2011 | 15:10

Bokblogg- I Ninas Bokverden

Hei igjen! Ville bare si fra jeg har opprettet meg en bokblogg ved siden av wordpress.com hverdagsbloggen min! Elsker å lese bøker og bestemte meg for 2 uker siden å opprette en bokblogg hvor alle bokomtaler og tips kommer til å være!

Dere kan besøke bokbloggen HER! Følge dens bloglovin HER!

-Besøk hverdagsbloggen min her!Klikk på bildet for å komme til bokbloggen!

Håper alle får en fin desember måned !


-Nina

 

{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
16.des.2010 | 00:38

Eat,pray,love - en åndelig reise

Tenkte jeg skulle få somlet meg til å skrive en bokanmeldelse eller anbefaling om boken som ble verdenkjent etter at Oprah (gjentatte ganger) anbefalte den. Norske tittel er "Spis,elsk,lev" og er skrevet av Elizabeth Gilbert

Info om boken:

Spis, elsk, lev
 • Undertittel: en personlig reise gjennom Italia, India og Indonesia
 • Forfatter:Elizabeth Gilbert
 • Oversetter:Gry Wastvedt
 • Forlag:Cappelen Damm
 • Format: Pocket
 • Språk: Norsk (bokmål)
 • Utgitt: 2009
 • Antall sider: 400
 • Opplag: 1 (2009),
  Vekt i gram: 256

 


Handlingen(hentet fra her)

 

Elizabeth Gilberts liv er tilsynelatende perfekt. Hun er trettito år gammel, hun har en flott mann, et vakkert hjem, en spennende jobb, og nå prøver de å få barn. Men i stedet for å føle seg lykkelig og tilfreds, føler hun angst, sorg og forvirring. Hun vil ikke være gift, hun vil ikke ha noe barn. Hun vil være fri, hun vil finne meningen med livet. Men det som venter er en opprivende skilsmisse, en knusende depresjon og nok et mislykket kjærlighetsforhold før Elizabeth vet hva hun må gjøre. Hun kvitter seg med alle sine eiendeler, sier opp jobben, forlater sine kjære og legger ut på en ettårs reise - helt alene.I denne boken forteller hun om sitt reiseeventyr. Hun starter med et opphold i Italia hvor hun lærer seg å nyte, snakke italiensk og hvor hun legger på seg de hyggeligste 11 kilo i sitt liv. I India lærer hun å finne sinnsro ved hjelp av en innfødt guru og en overraskende klok mann fra Texas. Til slutt ender hun opp i Indonesia hvor en eldgammel medisinmann lærer henne å finne balansen i livet. Og helt uventet, og når hun minst venter det, møter hun kjærligheten.

Boken er filmatisert med Julia Roberts som Elizabeth Gilbert.Boken er delt opp i tre deler etter hvert sted hun var, roma først ;så India og slutt i Bali. Ettersom boka er delt opp i tre like deler og korte kapitteler gjør boka mer "leslig" enn ellers. Som beskrivelsen indikerer skrives boka i "jeg" person og vi får være med Elizabeth på en åndelig reise for å få balanse i hennes liv. Føles som nesten vi er flue på veggen,og hun skriver om et velkjent tema.Det å føle seg "forsvunnet" eller "lost" i livet, å ha på seg en maske  for alle andre til å se;og prøve å finne den rette veien i livet. Hun skriver et flytende språk,og du får vite mye fint underveis. Jeg har "lært" et par fraser på italiensk,eller kan ikke si de. Men de er så fine at jeg måtte skrive de ned i dagboken min.

Ja, til om meg meg følte jeg trengte et sted å skrive ned tankene mine.Få orden på de, har prøvd lenge å skrive men lagt fra meg det. Før skrev jeg mer "idag har jeg b.la bla",men etter å lest boka eller underveis så følte hvis det var noe som plaget meg eller hadde noen tanker svirrende som fikk meg til å være oppe om natten;så skrev jeg heller den ned i boka. Prøve å få luftet tankene,og finne en løsning eller legge det vekk med boka.Jeg har ikke sett filmen ennå,så jeg kan ikke sammenligne. Jeg ville lese boka før jeg så filmen,selv om jeg lest et sted at boka passer bedre som film. Det kan jeg forstå,siden det er jo en personlig fortelling. Du føler kanskje ikke at du "knytter" deg til noe rollefigur,og kan forestille deg ting. Dette er noe som har skjedd,noe som skrevet ned og kan ikke "forandres".Det er deler av boka som kan være litt småkjedelig,men nysjerrigheten for å finne ut om hun finner lykken i livet og om hun finner kjærligheten igjen,driver leseren fremover. Det er ikke atypisk "dagbok" story,men det er litt preg her og der,men Elizabeth skriver bra som gjør også at du blir sittenden å humre å le når hun forteller om pinelige situasjoner eller morsomme hendelser.


Elizabeth Gilbert t.v og Julia Roberts som spiller henne i filmatiseringen av "Eat,pray,love".

 

Sånn avslutningsvis ville jeg si at den er boka som kanskje bedre for de som er vant til å lese litt typ "selvhjelps" bøker, den har et preg av det. Men på en annerledes måte, jeg følte jeg lærte noe underveis, noe med å kontrolle tankene, både de vonde og gode. Tanken på at dette er skrevet at en person som har opplevd dette,og ikke en doktor som tror han tjene par millioner  på noe skvip, så er Elizabeth ekte vare.  Jeg fikk selv lyst å reise verden rundt for å finne "meg". Jeg leste ferdig denne her på ventekontoret på A-hus. Ble helt slukt opp av den motslutten, og satt jo der i 1 time og 15 minutter.

Terningkast: en veldig sterk 5'er.

hvorfor ikke 6'er? Som jeg nevnte overfor,var det partier hvor det var litt tørt og kanskje sporte litt av. Kunne få litt bedre flyt der.

 

Har du lest boka? Hva er din mening?

Alle har jo forskjellige meninger,så selvom jeg likte den godt sier ikke det at du vil like den. Men jeg vil personlig anbefale den, kanskje som en julegave til mor eller kjæresten din?


Bilder hentet fra google.com/keyword: eat,pray,love.


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
09.des.2010 | 19:26

En reise etter søken er ferdigEtter 1 time på venteværselet på A-hus og tid på bussen fra & til,så ble jeg ferdig med boken "Spis,elsk,lev" av Elizabeth Gilbert.

Skal skrive en mer utfyldende bokanmeldelse senere når jeg får summet meg meg opp og gjort opp en mening om boken.

 

Men kan si foreløpig at den er verdt lese,den er en velskrevent bok om livet og finne lykken. Det er jo en form for dagbok,vi får jo innsyn i et menneskes liv og meninger. Elizabeth Gilbert er åpen om sine problemer,sin søken etter å finne lykken,mening med livet og finne "sjelero".

Nå gleder jeg meg på å ta fatt på boken "Det siste kongeriket" av Bernard Cornwell, det er en historisk roman satt til viking tiden!

{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
29.nov.2010 | 23:14

Bokbloggturnéen

Kom over et fantastisk prosjekt eller ordning ville jeg kanskje også kalle det. På LadyNetta sin blogg kom jeg over dette innlegget hvor hun skrev om en bok og nevnte bokbloggturnéen . Litt nysjerrig så klikket jeg meg inn på bokbloggturneén hjemme side som er regi av Cappelen Damms og leste om turnéen.

Du kan lese mer om bokbloggerturnéen her og klikke deg inn på deres blogg/hjemmeside HER!

Som vanlig har jeg hentet informasjonen om prosjektet,til dere som ikke vil klikke dere videre og liker å få det servert på et lite sølvfat.

"Hva er en bokbloggturné?

En aktuell bok blir sendt ut til ulike bokbloggere landet rundt og fra en gitt dato vil det hver dag komme en ny anmeldelse fra en ny blogger. Alle linker til bloggeren før og etter, dermed kan man klikke seg videre og lese ulike meninger om samme bok.

Har du som blogger lyst til å bli med?
Send en melding til Nina Aalstad i Markedsavdelingen Barn/Ungdom"

Nysjerrig igjen som er jeg ;sendte jeg mail til Nina og fikk svar på det jeg lurte på.  Så meldte jeg meg like godt på prosjektet som den bokelskeren som jeg er. Ikke at jeg har lite bøker fra før av,har en stappfull bokhylle til å underskrive på det;men det hadde vært spennede å få en helt ny bok og en som du kanskje ikke ville valgt selv.Som du får ca 3 uker på å lese,å skrive din mening om. Etter det får du boka!


Klikk på bilde for å komme til siden deres!

Høres dette interessant ut?

Send mail og hør om du kan være med på det!


 

{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
09.nov.2010 | 16:56

Tips for bokelskere!

Kom over en fantastisk nettsted for bokelskere( Bokelskere.no),hvor du kan bli medlem og ha din "bokhylle" online. Du kan søke etter bøker du har lest på deres database, lese bokanmeldelser og innlede diskusjoner i tråder som handler om bøkene som du nettopp har "satt inn" i dine online bokhylle.

Kom over denne på denne bloggen her etter å "bloggsurfet" gjennom ulike blogger,fra en blogg til den andre.
Det er et tips som jeg har nevnt tidligere,er å gå inn på nettsteder som bloggerne som oftest har i sidemenyen.Klikk på blogger de anbefaler,se etter bloggportrett intervjuer,blogganbefaler o.l Mye fint å finne der ute!.


Klikk på bilde ovenfor å komme til hovedsiden,og melde deg gratis inn.

Lyst å se profilen min? Klikk på bildet under, men har ikke fått lagt til alle bøkene jeg har lest osv.
Om nettstedet(fra her):

"Bokelskere.no er et skinnende nytt nettsted for alle som elsker bøker.

Vi laget dette nettstedet fordi vi savnet det selv; et sted å være for bokelskere. Vi ønsket å skape et uavhengig, vennlig og åpent rom med fokus på lesing. Et sted hvor folk kan føle seg hjemme med sin egen bokhylle, gå på besøk hos andre folk med bokhyller, eller delta i diskusjoner med bra bokfolk.(les mer her)"

Anbefaler å bli medlem,og legg til bøker på nettstedet. En morsom måte å se hvilke bøker man har lest. På din nettside/profil står det hvor mange sider du har lest etter hvor mange bøker du har i "bokhylla" di.


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
27.okt.2010 | 18:15

Mye fint å finne på Bladkongen.no

Her om dagen sendte jeg forespørsel om sponsing til Bladkongen.no og fikk en hyggelig mail hvor jeg blir sponset med 3 nr av "DET NYE".


klikk for å komme til bladkongen.no

Bladkongen.no kan du abonnere på mange forskjellige blader til rimelige og billige priser. Du får bladene til kampanje priser og hvis du melder deg inn på Facebook siden deres,blir du oppdatert på mange fine konkurranser og eksklusive tilbud.Bestiller du mye fra Bladkongen.no?

Hvilke blader leser du?


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
19.okt.2010 | 17:38

Bram Stoker and Mary Shelley...

Was at the mall with my mom and she wanted to go to the bookstore to buy a birthdaycard to my cousin. But I had not planned to buy to classical books like Bram Stoker's "Dracula" and Mary Shelly's "Frankenstein". It's very cheap for english pocket books now!  It's soon Halloween,so I thought It would fit the occasion.  Wanted to buy these books ever since Nina and I was on a bookstore on sunday before the Lady Gaga concert. But there it cost about 50 NOK(norwegian kr) more then the bookstore on the mall.
For de som har litt rusten engelsk kunnskaper fikk jeg lyst å skrible ned litt på engelsk, har noen amerikansk familie på mamma sin side,og tenkte det hadde vært kjekt hvis det var noen engelske talende folk som stakk innom. Vet jo ikke det,har ikke fått sånn widget som man ser hvilken land som er innom. Men vel å merke så er jeg ikke så flink på engelsk rettskriving,så ikke slakt meg for det!

Jeg og Mamma var i Lillestrøm tidligere,og jeg kjøpe to engelsk pocket for totalt 78kr. Ene var "Frankenstein" av Mary Shelley og "Dracula" av Bram Stoker. Klassikere som jeg ville at skulle ha plass i bokhylla mi!Om jeg virkelig trengte bøkene kan diskuteres,men hadde hatt disse bøkene i tankene.Har lest om dem på blogger,hørt om de.

Har du lest noen av disse før?


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
18.sep.2010 | 16:55

BRISINGRFor å ta litt noe annet først,så må jeg fortelle hvor distre jeg er idag. Stod i dusjen i dag og tenkte ikke noe over det så jeg tok såpe som shampoo. Oppdaget jo det. Men vært litt i "stått opp på feil side av senga" humør,grumpy og sur. En av de dagene..
Ja,istad var jeg oppe på postkontoret for å hente de to bøkene ovenfor! Falt for denne fantasy triologien. Er spent på siste boka.

 

HAR DU LEST NOEN AV BØKENE?

NOEN SOM VET OM BOK 2 BLIR FILMATISERT?leeenge siden bok nr 1 ble filmatisert.{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
01.sep.2010 | 16:15

The story of a life and everything that came after.

Fra filmatisering av boken, med Peter Jackson som regissør.

"These were the loveley bones that had grown around my absence-The connections-sometimes renuous,sometimes mate at great cost,but often magnificent-that happend after I was gone"- s.363


Fakta om boka:
Utgitt:2009
Innb: Paperback
Språk: Engelsk
ISBN: 9780330466615
Utgave: 1. utg.
Sted:  USA
Genre:  Romaner
Antall sider(minus:utdrag fra en annen bok av forfatteren):372 s
Forfatter :
Alice SeboldHva handler den om?:
USA, 1970. Susie Salmon blir voldtatt og drept, men fra himmelen forteller hun historien sin mens hun observerer familien og livet på jorda. Hun følger med morderen sin  og politiets jakt på han, og hun er der og ser på familien som prøver å forstå tragedien. Romanen er filmatisert. © DnBB AS


Min mening om boken:
Denne boka er en av få som fikk meg til å ta til tårene ved bokens begynnelse. Det med at dette er en realitet,selv om boka kanskje er en fiksjon,gjør den mer virkelig. Sånt skjer i dagens samfunn, jenter og gutter blir drept og kanskje utsatt for voldtekt og andre forferdelig ting som ingen bør utsettes for.

Historien blir fortalt gjennom "jeg" personen,som er Susie. Du føler som du er med henne,ved siden av henne. Å titter ned på hva som skjer på jorden. Historien som blir fortalt gjennom de 372 sidene er gripende,sterk og vakker, om livets gang og det som skjer etter når det er over.Du blir sittende igjen med en sterk følelse etter du er ferdig å lese boka. Du føler sympati for familien,føler sorgen deres. Men også Susies savn etter familien. Bare å tenke seg hvordan det ville være. Alle har vel tanker om "livet" etter døden. I boka blir dette tatt opp,og det er en tankevekker."Ruth,who wanted everyone to believe what she knew. That the dead truely talk to us,that in the air between the living,spirit bob and weave and laugh with us. They are the oxygen we breathe"s.369.

Underveis i boka er det deler som er kanskje litt tørt,men fylt med dagligdagse gjøremål som familien gjør. For å prøve å bli vant til en hverdag uten deres Susie. Alle takler det på sin måte,noen takler det ikke.

Susie er eller fremstår som en sterk ung jente,og hun virker inneforstått med hva som har skjedd. At hun virkelig er død. Hun savner selvsagt livet på jorden. Hva som ville skjedd med det hvis ikke hun ble brutalt tatt fra omverden.

Bunn og grunn en vakker bok om livets løp,alt som skjer og kan skje. Tanker rundt det,døden og kjærlighet. Ønsker og forhåpninger. Du føler litt som du er Susie, du ønsker og kanskje forestiller deg hvordan det ville vært. Det er en bisarr og litt morbid tanke gang,men tanken streifer deg.

Jeg anbefaler denne boka! Det er en kjempe fin bok,og du får problemer med å legge den fra deg. Den starter rett på sak,og historien drives framover, både grunn av jakten på morderen og hverdagen som familien må gå gjennom uten Susie.

Terningkast: 6
{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
09.aug.2010 | 21:26

The Lovely Bones

Har bestilt boken  "Lovely Bones" av Alice Sebold. Boka har også blitt filmatisert med Mark Wahlberg  i en av hovedrollene og Peter Jackson som regissør.
Filmen har fått varierende terningkast,så jeg hadde tenkt å lese boka før jeg evt. ser filmen.
Under kan dere se traileren:
popup:trykk for å se større bilde.
Boka jeg bestilte har filmcover på forsiden.
Om boken:
USA, 1970. Susie Salmon blir voldtatt og drepen, men fra himmelen forteller hun  historien sin mens hun observerer familien og livet på jorda. Ho følger med morderen og politiets jakt på han, og hun er der og ser på familien som prøver å forstå tragedien. Romanen er filmatisert. © DnBB ASLest boka eller sett filmen?

{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
02.aug.2010 | 18:05

Club Dead

Som jeg sikkert har nevnt flere ganger så leser jeg forøyeblikket bokserien som tvserien "Trueblood" er basert på.

Disse to under har jeg lest:

 

Denne leser jeg nå: Tredje boka i serien "Club Dead".Under kommer igjen en oversikt over bøkene i serien "Sookie Stackhouse Novels"
Har du lest noe i serien? eller har du lest den ferdig?

Hvis ikke,så anbefaler jeg den!


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
18.jul.2010 | 18:23

Living dead in dallasNå er jeg ferdig med første boka i serien "Sookie Stackhouse Novels",som tvserien "Trueblood" er basert på. Nå skal jeg starte på bok nr 2: LIVING DEAD IN DALLAS av Charlaine Harris.

Jeg har sett serien fra før av,og må si at boken/bokserien; vil bli annerledes. Mye av det samme i bøkene skjer i serien,men noen av karakterene som dukket opp i boka nr 1,kan jeg ikke huske ha vært i første sesong av "Trueblood".

Men somsagt liker Trueblood veldig godt også!

Har du lest denne serien før? (altså bokserien som "Trueblood" er basert på).?

Klikk her for å få oversikt over alle bøkene i bokserien,i rekkefølge! Kjekt å ha når man skal bestille bøker online eller traske rundt i en bokhandel.
{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
06.jul.2010 | 13:12

Book Junkie delux

Will someone please send me to rehab? Ysj,skal ikke tulle med sånne saker. Over til det jeg skal blogge om. Som de fleste nære og kjære vet,så elsker jeg å lese bøker. Har en god del uleste bøker i bokhylla som er full nå(Det skyldes alle skolebøkene..ehm.)

Hvorfor ikke bare låne bøkene? Ja,kan jo det forsåvidt. Men jeg liker å ha tanken at de er mine,at de er i min bokhylle. At jeg når som helst på døgnet kan ta de fram eller låne de bort til en god venn,spre bra bøker. Men skal begynne å låne bøker,ikke alle bøkene jeg har kjøpt er like spennede som covert tilsier.


Nå har jeg bestilt de to bøkene ovenfor, den ene er til venstre er skrevet av Nicholas Sparks //A Walk To Remember// og den til høyre er skrevet av Elizabeth Gilbert // Spis,elsk,lev//.
Jeg bestilte de fra nettstedet capris.no,de hadde tilbud på ene boka og den andre fikk jeg til en rimelig pris.

Pleier å bestille enten fra play.com,bokkilden.no eller ark.no.

Så nå skal jeg ikke bestille noe mer bøker online,heller låne og hvis det er så at jeg liker boka godt kan jeg heller kjøpe den. Bursdagen min nærmer seg,og jeg har en del bøker på ønskelista mi. (psst.har bursdag 21.juli).

Jeg har linket til bøkene,så du kan lese hva de handler om. Slipper man å ha så mye å lese pr innlegg! Enkle er som oftest det letteste!

Boka "A Walk To Remember" er filmatisert,og den har jeg sett. Kjempe sterk,rørende og romantisk film. Anbefales!
Ikke den vanlige romantiske skvipet som enkelte filmer har,ikke noe mot romantiske filmer.Men noen av de har en forutsigbar hendelses forløp.

Lest noen av bøkene jeg har bestilt? Liker du å lese bøker? Noe å anbefale?
{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
29.jun.2010 | 17:43

Bokanbefaling: "Regine Stokke-en ung jentes siste ord"

Det er bedre sent enn aldri sier ordtaket,og selv om det er ca 7 dager siden. Men her kommer bokanbefalingen. Jeg fikk lese boka etter Marita(søsteren min) og jeg må si etter jeg ble ferdig med boka satt jeg igjen med en følelse,en følelse som "sa" at man bør ta vare på sitt eget liv,ikke kaste det bort på å syte over små bagetaller som dårlig hårdag,at man ikke får dratt på de kuleste festene og drikke seg dritings eller ønske seg den nyeste buksene som har hull i seg som koster mange hundre kr. (ikke at jeg har det sånn,bare et eksempel).

Jeg har inntrykket at Regine Stokke var en sterk ung jente,med sterke meninger. Etter hun fikk den fryktelige sykdommen så fikk hun et annet syn på livet. Boka er ganske sterk til tider,men også full av fine dikt og bilder. Regine var flink skribent og fikk satt ord på de vanskelig følelsene hun hadde. Hun hadde mange som brydde seg om henne,og en hel bloggverden var i sorg da hun gikk vekk etter 15 måneders kamp mot kreften.

Jeg anbefaler denne boka til alle og enhver,såklart er den trist og sterk.Men den er full av visdomsord og Regines tanker. Du vil sitte igjen med en følelse å fått en ny syn eller  en annerledes måte å betrakte ulike ting på. Underveis så hadde ulike følelser,både sinne over at kreften tok overhånd,så felte jeg noen tårer underveis,men mest av alt så var det som nevnt flere ganger; at man bør ta vare på livet! Man vet aldri når det er for sent,ikke bruk tiden på å hate og være sur,bruk heller tid på å være glad og bry deg om dine nære og kjente.

En del av boksalget går til Kreftforeningen,hvis jeg ikke tar feil. Så det er enda en god grunn  til å kjøpe den!


Hvil i fred Regine!{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
19.jun.2010 | 22:53

Regine Stokke-En ung jentes siste ord

Ble visst et lite innlegg til før denne lørdagen er over. Idag så har jeg begynt å lese på "Regine Stokke-En ung jentes siste ord". En bok som jeg tror kommer til å bli sterk å lese,men gi meg noe etter å lest den,at man skal ta vare på livet og sette pris på de små tingene..
Allerede har jeg lest et par sider eller over 20 sider(nettopp begynt),så merker jeg at Regine var en sterk jente som kunne sette ord på følelser og tanker.
Høres kanskje litt  morbid ut,men gleder meg til å lese videre i boka. Den virker ganske fin og vakker.
Vet at jeg ikke er ferdig lest ennå,men anbefaler dere å kjøpe boka. Det er for en god sak,del av pengene går til Kreftforeningen etter det jeg har hørt.

Den koster kr 262 på de fleste bokhandlere,Libris.no( koster den 299kr. Dyreste jeg har kommet over,men endog en del av pengene går til Kreftforeningen.

-Har noen lest denne?

{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
13.jun.2010 | 20:22

Thou Shall Not Crave Thy Neighbour part 2

Det siste har jeg virkelig fått sansen for "TRUEBLOOD" og har sett de to sesongene som har kommet ut hittil. Sesong 3 har premiere denne helgen på amerikanske tvskjermer. Vet ikke når den kommer tilbake på norske skjermer,men ikke før til høsten regner jeg med. Inntil videre kan man sikkert se om man får sett de på netttv (casttv,surf the channel m.m).

Anna Paquin som spiller "Sookie Stackhouse"

Nå skal jeg bryne meg på selve "The Sookie Stackhouse novels" av Charlaine Harris som selve serien er basert på. Har fått første boka i serien på 9 bøker. (Dead until dark). Under kommer en kjekk oversikt når man skal bestille eller kjøpe flere bøker i serien.Tips til steder hvor du kan kjøpe disse bøkene på online(sikkert flere,kom gjerne med tips!:
PS:Merk det blir billigere hvis du velger B-POST som når et kommer til det punktet i bestillingen. Tar litt lengere tid,men billigere frakt!

-Noen fler som ser/leser Trueblood?
De som vil vite mer om serien og skuespillerene kan stikke innom imdb's sine sider om serien HER!

Anna Paquin og Stephen Moyer i henholdsvis i rollene som "Sookie Stackhouse" og vampyren "Bill Compton"


Aleksander Skarsgård spiller  den slue med kjekke vampyren "Eric Northman"


Nelsan Ellis spiller "Lafayette"  i serien.Alle bildene tatt med funksjonen skjermbildefanger i Photoscape,og henholdsvis når jeg så på serien enten på nett tv eller lastet den ned.
Ingen bilder tilhører meg,men de rettmessige eierne/tvselskapet..
{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
25.mai.2010 | 19:46

Book addicted personI did it again.. Som en bokelsker som jeg er,så greier jeg ikke la være å bestille nye bøker selv om jeg har en god del liggende rundt som jeg ikke har lest. Men har lyst å få litt nye bøker i havn,så jeg kan lese de senere. I'm addicted to books,and I can' the help it. På BOKKILDEN.NO har de bøker til rinelig priser,og ikke så ille frakt heller. hvis du velger B-POST også,så får du billigere frakt også.

Har mange andre bøker som jeg har lyst til å lese,men får heller vente å lese de eller låne på biblioteket. Lenge siden jeg har gått på biblioteket her i Gjerdrum. Kanskje på tide..

OM BØKENE:


"A IS FOR ALIBI" av Sue Grafton
Nikki har sonet 8 år i fengsel for mordet på sin egen mann. Et mord hun hevder ikke å ha begått. Nå hyrer hun Kinsey Millhone for å finne ut hvem som egentlig drepte mannen hennes.

Sue Grafton har en "alfabetserie" hvor hun lager krim bøker med hovedpersonen "Kinsey Millhone" som hovedperson.
 • "A" Is for Alibi (1982)
 • "B" Is for Burglar (1985)
 • "C" Is for Corpse (1986)
 • "D" Is for Deadbeat (1987)
 • "E" Is for Evidence (1988)
 • "F" Is for Fugitive (1989)
 • "G" Is for Gumshoe (1990)
 • "H" Is for Homicide (1991)
 • "I" Is for Innocent (1992)
 • "J" Is for Judgment (1993)
 • "K" Is for Killer (1994)
 • "L" Is for Lawless (1995)
 • "M" Is for Malice (1996)
 • "N" Is for Noose (1998)
 • "O" Is for Outlaw (1999)
 • "P" Is for Peril (2001)
 • "Q" Is for Quarry (2002)
 • "R" Is for Ricochet (2004)
 • "S" Is for Silence (2005)
 • "T" Is for Trespass (2007)
 • "U" is for Undertow(2010)
Kilde: Bokkilden.no og Wikipedia.no


"Dead until dark" av Charlaine Harris
(Første boken i serien om Sookie Stackhouse-Trueblood novels)
Sookie Stackhouse jobber som servitør i en småby i Louisiana. Hun kan høre hva folk tenker, noe som gjør det vanskelig å treffe den rette. En dag møter hun Bill. Han er mørk og kjekk - og Sookie kan ikke høre et ord av hva han tenker. Han er mannen hun har ventet på hele livet. Men Bill er en av byens forhatte vampyrer, og omgås noen av de mest blodtørstige i sin rase. Da en av Sookies kolleger blir myrdet og vampyrene mistenkes for å stå bak ugjerningen, er hun redd for at hun kan bli den neste. Dette er den første romanen om Sookie.

Kilde: bokkilden.noJa,det blir spennede å lese disse bøkene. "A is for alibi" valgte jeg fordi den hørtes spennende ut,og en del av serie hvor forfatteren bruker alfabetet som boktitler.  Jeg er bitt av "Trueblood" basillen og vil prøve å lese serien også! Tror det er 8-9 bøker i den serien som omhandler servitøren Sookie Stackhouse(husker ikke helt hva selve seiren heter..hmf..noen som vet?). Trueblood er som noen sier " Twilight for voksne". Den er mye mer brutal,mer action og ja,litt erotikk her og der. Det er noen likheter med Twilight sagaen når det er snakk om hovedpersonene.


Noen som har lest noen av bøkene? Noen bøker å anbefale?

{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
11.mai.2010 | 13:58

I look forward to read about The madhatterHar i flere dager vurdert å bestille "Alice in Wonderland". Etter filmen så har jeg hatt lyst å lese om Alice og hennes "eventyrverden". Så jeg stakk innom Bokkilden.no og bestilte boken for kr89 på engelsk. Nå gleder jeg meg til å sette meg ned å lese den. Idet siste har jeg vinglet med flere bøker og har ikke greit å bestemme meg helt for hvilken jeg skal fokusere på.


Har mange bøker i bokhylla som er ulest eller trenger en ny runde,men før jeg bestemmer meg så har jeg noe annet å gjøre,så har jeg det siste ikke greid å sitte stille å lese..Vet ikke helt hvorfor.Kanskje jeg forbinder lesing genrelt med lese pensum,selvom bøkene ikke er i nærheten.Men er litt i en periode hvor jeg er litt skolelei,men jeg kommer meg nok over den også.


Nå er det bare å vente... Boken er en klassiker i mine øyne og er verdt å lese.. Leser den på engelsk for da får jeg med meg hva forfatteren i det første skrev,og ikke omskrivinger fra engelsk-norsk. Noe kan ha mistet mening i oversettelsen.
* Alice in wonderland er en barnebok fra 1865 og er skrevet av Lewis Caroll..

-Noen som har lest den? Andre klassikere å anbefale?andre bøker ?


Edit: skrev dette for 4 dager siden,men glemte å poste det. Idag fikk jeg boken "Alice in wonderland"  med filmcoveret fra 2010 som bokccover osv. Gleder meg til å lese den!
{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
25.apr.2010 | 10:55

THE ZOMBIE SURVIVAL GUIDE

You never know when they going to rise!.


Holder på å lese denne boka her, den er skrevet av Max Brooks. Det er en en bok fullt med ironi,men er ganske spennede å lese. Elsker Zombiefilmer og synes det er morsomt hvordan Max Brooks har lagt "sjela" si i denne boka. Veldig detaljert.


Ti tips for å overleve et Zombie angrep(står på baksiden av guiden):

 1. Organiser før de gjør det.!
 2. De føler ikke noe frykt,så hvorfor skal du det?
 3. Bruk hodet ditt; kutt av deres.
 4. Kniver trenger ikke å lades om.
 5. Ideell klær: Stramme/tettsittende klær,kort hår.
 6. Gå opp til annen etasje,ødelegg trappen.
 7. Kom deg ut av bilen,og bruk heller sykkel.
 8. Hold deg i bevegelse,hold deg lav,stille og oppmerksom på omgivelsene.
 9. Ingen sted er trygg,men bare tryggere.
 10. Zombiene er kanskje borte,men trusselen er der fremdeles.

(kilde: "The Zombie Survival Guide-the complete protection from the living dead"-Max Brooks).kilde
ZOMBIE KILL OF THE WEEK FROM "ZOMBIELAND"
{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
23.apr.2010 | 15:09

Treningsnarkoman?

Greit å være fokusert på trenings og sunt kosthold,men det går en grense.bilde er hentet fra

Leste,kanskje ikke å lese. Men så noen bilder av Sarah Jessica Parker.  Hun har tydelig hvis blitt besatt å trene, og det er jo ikke noe galt å trene. Men når det ser ut som alien kommer ut av bicepsen din så ser det ikke noe fint ut.
Kan jo sies at det er sånn når hun strammer de,men bilde er kanskje uheldig tatt der og da. Stjerner har sine øyeblikk der de ser ut som "vanlige folk". Det er kanskje ett av øyeblikkene.

Synes Sarah Jessica Parker er en vakker kvinne og jeg har alltid synes hun har holdt seg godt for alderen. Det kanskje presset i film/tv verden i Hollywood som gjør at man presser seg enda mer for å holde seg ung.

Les mer her

Hun trener mye,spiser lite og har lite BMI  med tanke på høyde og vekt. 


bildekilde

Sarah Jessica Parker og de andre jentene i Sex & The city 2. Gleder meg til den kommer på kinolerretet.


bilde kilde

- Hva synes du?Bør det være en balanse mellom kosthold/trening?
- Gleder du deg til Sex and the city 2?


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
06.apr.2010 | 17:22

1200 innlegg

Pluss dette blir det 1201,har aldri tenkt over hvor mye innlegg jeg har skriblet og postet over  1år og 7 mnd jeg har blogget. Men tiden flyr som bare det.Bildekilde

Først når jeg begynte å blogge slang jeg meg bare på bølgen av nye blogger. Trodde jeg ville bli lei etter noen par måneder,men fant ut at blogging gjør meg på en merkelig måte gladere. Jeg får blogget om min hverdag,skrevet om mine følelser,lagt ut bilder og masse annet.


Men mest av alt få respons fra koselig solstråler som stikker innom bloggen min. Mitt mål har aldri vært å kravle oppover «topplisten». Det vil aldri skje,men jeg slutter ikke å blogge pga jeg ikke får nok kommentarer eller at ingen stikker innom. Det var litt av greia,skal innrømme at det var en periode hvor jeg var oppsatt på å få mye besøk,og det er jo koselig det. Men jeg går ikke over land og strand å spammer andre folk for det.

Blogging skal være for deg og på dine egne premisser. Det er så utrolig mange blogger som "hermer" etter andre ved at de blogger om det samme,det er en nisjé(eks. mote osv).

Ikke at det er noe galt å blogge om det,men det er lite variasjoner på de nye bloggene som popper opp her blogg.no

 

Hvor lenge har du blogget?

hvorfor begynte du å blogge?
{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
09.des.2009 | 17:48

Månedens Bokanbefaling!

Da er "The Lost Symbol"/"Det tapte symbolet" av Dan Brown. Det tok en stund siden jeg ikke kunne lest mye pga eksamen og annet. Men nå er jeg klar for å gi min mening,og terningkast!Litt generell info om boka:
visbildeservlet
 • Utgitt:2009

 • Forlag:Bazar

 • Innb:Innbundet
 • Språk:Norsk/Engelsk

 • ISBN:9788280871749

 • Utgave:1. utg.

 • Originaltittel:The lost symbol
 • Genre:Thriller
 • Antall sider: 509

Hva boka handler om:
"Robert Langdon må på kort varsel overta som foredragsholder for å hjelpe sin gode venn Peter Solomon. Men kvelden tar en uventet vending. En uhyggelig gjenstand blir oppdaget. Langdon gjenkjenner den som en eldgammel invitasjon til en lenge glemt verden av esoterisk visdom. Når Peter blir brutalt kidnappet, forstår Langdon at hans eneste håp for å redde vennen er å akseptere den mystiske invitasjonen."fra ark.no


MIN MENING:

Må bare" ta av meg hatten" for at Dan Brown leverer enda en god thriller med Robert Langdon som hovedperson. Den er som forgjengerne fylt av masse interessant historie,og litt "hmm..det visste jeg ikke" saker som dukker om ,måten Brown greier å flette inn disse detaljene på ,uten at det blir kjedelig, er utrolig. Denne gangen dukker opp ting hvor Frimurerene er innblandet i,og vi får et lite innblikk i dette broderskapet,og de mange misforstålelsene rundt de.

Kapittelene er som de ander korte og spennede,siden de er så korte så er det lett å tenke "skal bare lese 1 kapittel til" og så blir det mer og mer. Så når du først begynner og kommet over de første kapittelene(som i denne kan være litt treg),så er boka veldig spennede,du blir oppslukt av handlingen(ehm..værtfall jeg),lever deg inn i handlingen. Sitter å "snakker " til boka,ikke sånne psyko snakk. Bunn og grunn,du blir dratt inn i en spennede jakt,mye drama og selvsagt en psyko fyr som vi også får innblikk i hans tankegang.

Begynnelsen var litt treg,men siden jeg leste på engelsk kan det også han noe med at jeg skjønte helt starten.Så jeg leste de 2 første kapittelene på nettet(på vgnett),så kom jeg igang. Men har ikke lest på den på norsk,og da tror jeg ikke det blir like tregt som den engelske. Men det gjelder bare det 1 første kapittelet,eller prologen. Så det gjør ikke så innmari for selve helheten på boka.

Mot slutten begynner selve boka å dabbe litt av,men da er problemet/krisen avverget,og vi får litt mer info om frimurerene,mystikken og litt annet.  Mye interessant også mot slutten,mye jeg ikke visste om dette broderskapet. Mange innflytelsrike amerikanere som har vært frimurer(eller på engelsk Mason).

Jeg vil anbefale denne sterkt,og kanskje også som julegave til mor eller far. Eller en som liker thrillere,du trenger ikke å lest de andre bøkene der Robert Langdon har vært i for å lese denne.

terningkast6
(hvis jeg skal være pirkete,så slenger jeg på en liten -)


HAR DU LEST DENNE/HOLDER PÅ?
ENIG /UENIG?
{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
18.nov.2009 | 23:00

Ukens bok![uke 47]heart1Finner du <her>

UKENS BOK : "IDAS DANS" AV GUNNHILD CORWIN
LES MIN MENING OM BOKEN,OG HVA DEN HANDLER OM VED Å KLIKKE PÅ LINKEN OVENFOR ELLER BILDET UNDER !!

cimg1623 kopi
{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
26.okt.2009 | 00:16

IDAS DANS

cimg1617

For 1 time side ble jeg ferdig med den sterkeste,beste og mest gripende bok jeg har lest på lenge. Boka jeg snakker om er  "IDAs DANS-en mors fortelling".  Jeg fikk låne boka av min kjære lillesøster Marita etter hun sa den var veldig bra. Jeg lese den på ca 2 dager,og man føler man kommer "tett" på familien,og Gunnhild Corwin fremstår som en sterk og raus kvinne. Man får også se kreftens onde ansikt og hvordan den fortærer den livsglade 18 årings liv på bare 14 måneder. Det er ikke bare trishet som preger denne boka,men også håp og gleder,familiesamhold og kjærlighet! Følesmessig så felte jeg en god del tårer,snufset,og var glad i tider hvor ting så lyst ut. Mot slutten satt jeg å felte en god del tårer og snørra rant.

"Boka handler om Ida som 18 år gammel rammes av leukemi. Idas mor, Gunnhild, følger her datteren gjennom den 14 måneder lange sjukdomsperioden, fram til hun dør. Boka handler om sjukdom og død, og om kjærligheten til livet."
(omtale fra www.ark.no)

untitled

Gunnhild og Ida (..hentet fra www.google.no)

cimg1623Jeg vil anbefale alle om å lese den boka, den kan virke lang med sine 300 sider. Men det er verdt det,og du blir dratt inn i historien om den glade,stae og flotte Ida. Hennes kamp mot sin usynelig fiende,som tilslutt slukket livet til den livsglade og danseglade jenta. Boka fokusere ikke bare på på det negative,men også om hvordan sykehusets personale (som etterhvert ble veldig knyttet til familien) gjorde alt for å gjøre ting lettere for familien Corwin.

Boka gir meg også enda mer lyst til støtte kreftforening og særlig nå som den rosasløyfe aksjonen pågår!
HAR DU LEST DENNE BOKA FØR? HVA SYNES DU?


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}ninacg89@gmail.com
Kort fortalt: Er en enkel sjel på 21 år og evig optimist som lever livet som student,her på bloggen får du lite innblikk i min hverdag fylt med mine tanker om alt og ingentingbloglovin

Meny

♥Om meg
♥Add som venn?
♥Kontakt
♥Blogs I read
♥Replicas-Shop(movie)
♥Widgets
♥Følg meg på
♥Om bloggportrett
♥ Link til den nye bloggen min!

Blogg.noleverer teknologien bak I Nina's verden♥ A blog about my life.Bloggen skrives av © Nina C.(min hverdag i bloggformat)og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Statistikk

Blogglisten

Norske blogger


bloglovin

♥Solstråler idag:
♥Antall solstråler som har vært innom denne uka:

free counters

Besøk gjerne:

hits